• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На монумент «Батьківщина-мати» в Києві встановили тризуб

    Опубликовано: 2023-08-08 12:00:14

    Процес встановлення тризуба почався 5 серпня, але через обмеження у темний час доби його не вдалося закріпити, тому монтаж перенесли на ранок.

    Згідно з повідомленням "Суспільного", планується, що остаточні роботи будуть завершені до Дня прапора України, який відзначатимуть 23 серпня.

    Вже у липні 2022 року, у застосунку "Дія", провели опитування на тему майбутнього щита з радянським символом на монументі "Батьківщина-мати". 85% українців, які брали участь у голосуванні, підтримали заміну герба СРСР на тризуб.

    13 липня 2023 року Державна інспекція архітектури та містобудування України надала дозвіл на ремонт щиту. А 1 серпня зʼявилися фотографії, які показали, що радянську символіку було повністю знято.

    Цей проєкт вартує 28 млн гривень, і Міністерство культури та інформполітики заявляло, що кошти на його реалізацію були зібрані від великого бізнесу, без залучення державних коштів.

    Також, гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні, Юрій Савчук, розповідав про пропозицію перейменувати монумент "Батьківщина-мати" на "Україна-мати". Це рішення, пропоноване до затвердження Міністерству культури.

    "Батьківщина-мати" була побудована в 1981 році і вважається пам'яткою науки і техніки місцевого значення. Крім того, цей монумент є найвищою монументальною скульптурою в Європі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.