• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський і Ердоган координують зусилля, щоб повернути Росію до Чорноморської зернової угоди

    Опубликовано: 2023-08-07 11:00:46

    Президент України Володимир Зеленський і лідер Туреччини Реджеп Ердоган об'єднують зусилля, щоб повернути Росію до Чорноморської зернової угоди.

    Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна разом з Ердоганом намагається переконати президента Росії Володимира Путіна повернутися до угоди. Він також підкреслив, що координація зусиль між Україною і Туреччиною є спільним інтересом.

    Термін дії Чорноморської зернової угоди, яка гарантувала безпечний прохід суден з українських чорноморських портів, закінчився 17 липня. Згідно із заявою Кремля, Росія припинила участь у цій ініціативі.

    У середу, 2 серпня, президенти Росії і Туреччини провели телефонну розмову, під час якої Реджеп Ердоган і Володимир Путін домовилися про візит останнього до Анкари.

    Туреччина вважає себе одним з гарантів зернового коридору і впевнена, що ініціатива буде продовжена. Однак, за інформацією джерел, Росія раніше планувала вийти з угоди і вживала відповідних заходів згідно з планом. Такі дії можуть включати атаки на українську портову інфраструктуру та погрози нападів на судна.

    Незважаючи на позицію Росії, Київ активно працює над відновленням роботи зернового коридору та забезпеченням безпечного проходження суден і стабільного транспортування зернової продукції.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.