• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Шлях до майбутнього членства в ЄС та НАТО

    Опубликовано: 2023-08-07 09:00:35

    Україна почала важливі переговори зі Сполученими Штатами Америки (США) щодо отримання безпекових гарантій. Це стало можливим завдяки Спільній декларації про підтримку України, що була затверджена під час саміту НАТО у Вільнюсі та стала основою для таких переговорів.

    Згідно з повідомленням пресслужби Офісу Президента, українська делегація під керівництвом Андрія Єрмака розпочала цей процес, американська сторона стала першою країною, з якою Україна стартувала такі переговори. Це важливий крок, який може послужити успішною моделлю для інших партнерів.

    Андрій Єрмак наголосив, що безпекові гарантії від США підтримають прогрес України на шляху до майбутнього членства в євроатлантичній спільноті, включаючи Європейський Союз (ЄС) та НАТО. Це є кінцевою метою та надійною гарантією безпеки для України.

    На саміті НАТО у Вільнюсі 12 липня країни "Великої сімки" (G7) оголосили про підтримку України і розпочали переговори про двосторонні зобов'язання у сфері безпеки. Ці країни, до складу яких входять Велика Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія та США, забезпечать підтримку та допомогу для зміцнення обороноздатності України.

    Кожна країна з групи G7 буде співпрацювати з Україною над довгостроковими двосторонніми зобов'язаннями у сфері безпеки. Ці заходи спрямовані на забезпечення стійких сил, що здатні захищати Україну тепер і в майбутньому стримувати російську агресію.

    Декларацію країн G7 стосовно безпекових гарантій для України також підтримали Данія, Фінляндія, Ісландія, Норвегія, Швеція, Іспанія, Чехія, Нідерланди, Бельгія та Португалія. Це є ще одним доказом солідарності з Україною та визнання її права на безпеку та незалежність.

    Переговори між Україною та США щодо безпекових гарантій є важливим кроком на шляху до зміцнення національної безпеки та майбутнього вступу до євроатлантичної спільноти. Підтримка від таких стратегічних партнерів, як США та країни G7, допоможе Україні забезпечити стійку обороноздатність та зміцнити свою позицію на міжнародній арені. Надіємося, що ці переговори приведуть до укладення важливої угоди, яка сприятиме безпеці та стабільності в регіоні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.