• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна планує Глобальний саміт миру на осінь

    Опубликовано: 2023-08-04 09:00:24

    Україна здійснює зусилля для організації Глобального саміту миру на осінь 2023 року, заявив президент Володимир Зеленський у повідомленні від 2 серпня, яке передала пресслужба Офісу президента.

    Зеленський зазначив, що Україна визначила кілька основних пріоритетів, одним з яких є реалізація миру. Президент наголосив, що більшість держав та народів світу прагнуть досягнення міжнародного спокою, безпеки та демонтажу загроз, які створила Росія. Для цього була представлена десять пунктів формули миру.

    Вже на цьому тижні в Саудівській Аравії планується зустріч радників керівників держав та представників Міністерств закордонних справ. Це стане другою зустріччю після першої, яка відбулася у Копенгагені і в якій взяли участь представники майже 40 держав.

    "Третім кроком буде організація Глобального саміту миру. Ми плануємо, щоб він відбувся вже цієї осені. На саміті ми хочемо бачити представників більшості країн світу, включаючи Північ, Південь, Схід та Захід. Час на підготовку ще є, і все залежить від активності учасників", - зазначив Зеленський під час наради з керівниками українських дипломатичних місій за кордоном.

    Нагадаємо, що в листопаді 2022 року Володимир Зеленський презентував формулу миру на саміті G20. Ця формула містить ключові пропозиції України, які мають допомогти припинити російську агресію. Серед пунктів формули - радіаційна та ядерна безпека, продовольча безпека, енергетична безпека, звільнення усіх полонених і депортованих, виконання статуту ООН та відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій, відшкодування збитків, негайний захист природи, недопущення ескалації та фіксація завершення війни.

    Президент Зеленський наголошував, що Україна не буде готова до компромісів зі своєю совістю, суверенітетом, територією та незалежністю, і формула миру є важливим кроком у напрямку забезпечення мирного врегулювання конфлікту.

    Глобальний саміт миру, який планується провести в Україні, може стати історичним подією, де учасники з усього світу зможуть спільно попрацювати над шляхами забезпечення миру та стабільності на міжнародному рівні. Ця ініціатива має великий потенціал для міжнародного співробітництва та сприяння залагодженню кризових ситуацій у різних куточках світу. Всі очікування спрямовані на побудову спільного шляху до миру та безпеки, але тільки активна участь учасників може зробити ціль досяжною. Нехай Глобальний саміт миру стане символом співпраці та надії на краще майбутнє для усього світу.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.