• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З початком серпня імпорт природного газу до України збільшився на 50%

    Опубликовано: 2023-08-03 09:00:12

    З початком серпня імпорт природного газу до України збільшився на 50% та склав 38,1 мільйон кубічних метрів. Про це повідомило профільне видання ExPro. Цей показник є найвищим з вересня 2020 року. На даний момент у сховищах зберігається близько 12,27 мільярдів кубічних метрів природного газу.

    Весь імпортований газ направляється на закачування до "митного складу" українських підземних сховищ газу. Зокрема, 20,5 мільйона кубічних метрів закачано за допомогою послуги short-haul.

    Найбільше газу надходить зі Словаччини — 21,9 мільйона кубічних метрів або 57% від загального обсягу імпорту. З Угорщини постачається 7,1 мільйона кубічних метрів газу (19%). Поставки з Молдови становлять 5,2 мільйона кубічних метрів (14%), а з Польщі — 4 мільйона кубічних метрів (10%).

    Збільшення обсягів імпорту газу в Україну може бути спричинене рядом факторів, зокрема зростанням споживання та попиту на енергетичні ресурси. Підвищений імпорт може стати необхідним для забезпечення стабільної та безперебійної роботи енергетичних систем країни в період збільшеного споживання.

    Також варто враховувати геополітичні та економічні аспекти, які можуть впливати на обсяги імпорту газу до України з різних країн. Залежність від імпортованого газу підкреслює необхідність диверсифікації джерел постачання газу та розвитку внутрішнього виробництва енергії.

    Питання енергетичної безпеки та ефективного використання ресурсів залишаються актуальними для України в умовах геополітичних викликів та змін на світових ринках енергетичних ресурсів. Вирішення цих питань має стратегічне значення для стабільного розвитку країни та забезпечення енергетичної незалежності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.