• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дитяча самостійність: поради

    Опубликовано: 2023-07-28 10:48:50

    Якщо дитина розсипала борошно – не поспішайте прибирати за нею, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Аби дитина стала повноцінною самостійною особистістю, їй потрібно давати право вибору, право прийняти рішення, право помилитися та виправити помилку.
    Батькам необхідно виробити звичку задавати питання, що допоможуть дитині знайти відповіді, але не давати останніх.

     

    1.Необхідно хвалити самостійну гру.
    Дитина може обирати гру самостійно, не завжди необхідно пропонувати величезний список ігор і як тільки набридає одне, давати інше. Коли дитині сумно, можна й понудьгувати декілька хвилин, а згодом вона й сама знайде собі заняття.


    2.Дозволяти робити помилки.
    Якщо малеча збирає пазл і ви збоку бачите,що вона зробила помилку чи зараз зробить, не обов’язково бігти й кричати про те, що вона робить щось неправильно. Можна дозволити самій знайти вихід або дочекатися прохання допомогти.


    3.Не втручатися у кожен крок.
    Якщо у дітей назріває конфлікт, не завжди потрібно швиденько втрутитися. Іноді дітям необхідно самим вирішувати складні ситуації з однолітками, а інакше як вони вирішуватимуть конфлікти у дорослому житті?
    4.Домашні обов’язки.


    Кожен у сім’ї має свої обов’язки. Не тільки мама з татом, дитина також може мати свої завдання, у яких дорослі не мають допомагати. Це навчає відповідальності і організованості.
    5.Вводимо в курс дорослих справ.
    Корисним речам можна навчити в буденних ситуаціях: як викладати продукти на стрічку в супермаркеті, як розраховуватись у транспорті, виносити сміття. Потрібно йти малечі назустріч, коли вона хоче покришити салат чи помити посуд. Так вона набуває навичок поведінки у щоденному житті.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.