• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • $244 млн та спецтехніку для розмінування отримає Україна від партнерів

    Опубликовано: 2023-07-27 09:00:34

    Україна досягла домовленості з міжнародними партнерами щодо виділення $244 млн та спеціальної техніки для гуманітарного розмінування. Цю інформацію поділила міністерка економіки Юлія Свириденко у своїй колонці для "Української Правди".

    Нова коаліція країн, що долучилися до спільних зусиль, склалася для підтримки розмінування на території України. Серед учасників цієї ініціативи – США, Європейський Союз, Японія, Німеччина, Велика Британія, Норвегія, Швеція, Італія, Литва, Нідерланди, Данія, Канада, Австрія, Швейцарія, Корея та Фонд Говарда Баффета.

    Сума у $244 млн буде виділена Україні на гуманітарне розмінування завдяки підтримці цих держав та фонду. Розширення технічної бази для розмінування значно прискорить роботу у цьому напрямку. До кінця року, Україна отримає технічне обладнання від Японії, Канади, Кореї, Швейцарії, Литви, Фонду Говарда Баффета, ПРООН та інших партнерів.

    Міністерка економіки перерахувала деталі виділених коштів та техніки. Серед них – 10 необхідних машин для розмінування від хорватської компанії Dok ING та ще 10 машин від Global Clearance Solutions. Загалом, буде передано майже 200 піротехнічних машин, понад 600 металодетекторів, 50 підривних машин, а також індивідуальні набори для розмінування, вибухозахисні костюми, квадрокоптери та роботизовані системи для знешкодження боєприпасів.

    Ця підтримка з боку міжнародних партнерів є важливим кроком для забезпечення безпеки та захисту населення на території України. Гуманітарне розмінування є складною та важливою справою, і спільні зусилля країн свідчать про їх готовність допомагати Україні в боротьбі з цією небезпечною проблемою.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.