• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Відновлення доступу до держреєстрів у постраждалих від підриву ГЕС населених пунктах

    Опубликовано: 2023-07-25 13:00:31

    Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України здійснило розширення класифікації територій, які були постраждалі внаслідок бойових дій або окуповані Росією. Згідно з опублікованим наказом від 13 липня, в країні було визначено нову категорію "територій активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси".

    Цей наказ стосується кількох десятків населених пунктів, що знаходяться на лівому березі річки Дніпро та постраждали в результаті підриву Каховської гідроелектростанції 6 червня. Сюди входять території, які були затоплені і лишилися без водопостачання, що забезпечувалося Каховським водосховищем.

    Ці населені пункти, розташовані недалеко від фактичної лінії фронту, що пролягає по Дніпру, зазнали частого обстрілу, що призвело до їхнього відключення від держреєстрів.

    До списку включено такі населені пункти у Дніпропетровській області: село Вищетарасівка Мирівської сільської громади, міста Марганецька та Нікопольська, села Олексіївка та Капулівка Покровської сільської громади, селище Кам’янське, села Мусіївка та Придніпровське Червоногригорівської селищної громади.

    У Херсонській області ці населені пункти також потрапили до нової категорії: місто Берислав, села Зміївка та Новоберислав Бериславської міської громади, села Дудчани, Качкарівка, Милове та Республіканець Милівської сільської громади, село Крупиця та селище Червоний Маяк Новорайської сільської громади та інші.

    Також у Миколаївській області до цієї категорії були включені місто Очаків та уся Куцурубська сільська громада. Крім того, з 21 червня до дії держреєстрів переведено Костянтинівську міську громаду Донецької області, яка раніше не входила до цієї категорії.

    Тепер на цих територіях дозволено діяльність користувачів реєстрів, а мешканці отримають доступ до адміністративних послуг. У Мінреінтеграції заявляють про відновлення доступу "найближчим часом".

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.