• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У України значний прогрес у впровадженні реформ, спрямованих на підготовку до вступу до ЄС

    Опубликовано: 2023-07-25 09:00:40

    Україна здійснює значний прогрес у впровадженні реформ, спрямованих на підготовку до вступу до Європейського Союзу, який отримав високу оцінку від президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн. У п’ятницю вона наголосила на "дивовижному" прогресі України в боротьбі з корупцією, забезпеченні прав меншин і створенні незалежної судової системи.

    Однією з головних умов для вступу України до ЄС є реформа боротьби з хабарництвом, і Україна активно працює над пакетом реформ, які охоплюють різні сфери, від правосуддя до боротьби з корупцією, а також від прав меншин до свободи ЗМІ.

    Президентка Європейської комісії висловила захоплення тим, як швидко та рішуче Україна впроваджує ці реформи незважаючи на складні умови через ведення війни. Вона підкреслила, що українці захищають свою країну та активно просуваються у процесі реформ.

    Хоча президентка Єврокомісії не назвала конкретних реформаторських заходів, про які мова йшла, вона висловила загальний позитивний настрій стосовно прогресу України у напрямку європейської інтеграції.

    Зазначимо, що у липні високопоставлені посадовці ЄС також підтвердили, що Україна робить прогрес у політичних реформах, які відкривають шлях для переговорів про членство в ЄС. Проте, залишаються певні виклики і п'ять важливих сфер, де Україні ще треба досягти прогресу.

    Віцепрем'єр-міністрка Ольга Стефанішина вже повідомила, що Україна майже на 80% виконала зобов'язання згідно з Угодою про асоціацію з Європейським Союзом, що свідчить про позитивну динаміку і працездатність країни у процесі європейської інтеграції.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.