• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як правильно носити новонародженого

    Опубликовано: 2023-07-23 10:08:27

    Якщо ви вже стали батьками чи тільки очікуєте на появу дитини, то, напевно, вас хвилює важливе питання — як правильно носити маля?
    Новонароджені діти такі маленькі і виглядають такими слабкими, що молоді батьки часто з побоювання нашкодити, бояться брати їх на руки.

    Занепокоєння батьків у цьому разі не безпідставно, оскільки при необережності можна не тільки викривити йому хребет, але і нанести серйозну травму.

    Тому в такому серйозному питанні, як носіння новонародженого, необхідно дуже суворо дотримуватися певних правил:

    1.Голівка малюка не повинна бути закинутою, не можна піднімати новонародженого за ручки або пахви.
    2.Підтримувати головку, шийку і нижню частину хребта потрібно до тих пір, поки м’язи дитини не зміцняться і він зможе тримати голівку самостійно.
    Як брати новонародженого на руки?

    Все не так вже й складно, якщо пристосуватися.
    Припустимо, ваш малюк лежить на спинці, його головка повернена вліво, тоді, щоб взяти його на руки, правою рукою злегка підніміть голівку, під неї і під шийку просуньте ліву руку, великий палець залиште зверху, а рештою через пахву обхопіть плічко. Правою рукою допомагайте собі перемістити голівку дитини спочатку на зап’ястя, а потім на ліктьовий згин. Потім праву руку підсуньте під спинку, і, притримуючи нею нижню частину хребта, підніміть дитину.
    Якщо голівка дитини повернута вправо та лежить на спинці, то коли ви візьмете його на руки, все має бути навпаки: ваша права рука повинна бути під його голівкою і шийкою, а ліва під хребтом.
    Саме так безпечно брати новонародженого на руки, тримати його та носити.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.