• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скільки повинен спати новонароджений

    Опубликовано: 2023-07-22 10:08:36

    Питання сну новонародженого вкрай важливе для недосвідчених батьків, оскільки має пряме відношення не тільки до здоров’я вашого малюка, а також до вашого спокою і здатності тата виспатися перед роботою.


    Батьки часто задають це питання педіатрам, і всі як один стверджують, що теоретично спати новонароджений має якщо і не по 20 годин, то більшу частину доби точно.

    На практиці, на жаль, на це питання однозначної відповіді немає.

    Навіть новонароджений малюк вже особистість, зі своїми особливостями, схильностями і вподобаннями. І якщо дитина здорова, не голодна, багато часу проводить на свіжому повітрі, то краще всього покластися на нього самого – дайте йому можливість встановлювати собі режим. Нехай спить стільки, скільки йому хочеться. Є такі малюки, які сплять майже весь час, прокидаючись тільки тоді, коли підходить час годування. Але зустрічаються й такі бодьорчики, які сплять мало з самих перших днів життя.


    Тому, якщо новонароджена дитина погано спить вдень або вночі, переконайтеся, що вона здорова, харчується добре, в приміщенні не душно, і більше не переймайтеся.
    Хоча деякі орієнтири, скільки повинен спати новонароджений, все ж таки є. У більшості малюків перші періоди неспання припадають на 4 — 5 годину вечора. З часом такі періоди частішають, і до року діти сплять, як правило, тільки два рази на день, а до півтора року — вже один раз.
    Пам’ятайте про головне: організм здорового малюка сам знає, скільки йому спати. А поганий сон через тривогу, перезбудження, не бажання припиняти гру або розлучатися з батьками — це проблема не новонароджених, а вже більш старших дітей.


    Новонароджені також добре пристосовуються до режиму батьків, особливо до матері. Якщо мама прокидається рано і рано лягає, то скоріше за все так робитиме і маля. Головне, щоб у самим батьків режим був, в загалі. Для дитини це вкрай важливо. Тому, відчувши потреби свого малюка у сні, підлаштовуйте решту процедур, які йому необхідні, під його режим – зарядка, масаж, купання, прогулянки. Робіть їх щоденно в один і той самий час – так буде краще і вам і немовляті.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.