• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна вийшла з угоди СНД про охорону здоров’я громадян, які постраждали від радіаційних впливів

    Опубликовано: 2023-07-24 17:00:41

    Кабінет міністрів України ухвалив рішення про вихід країни з угоди СНД, яка стосувалася соціального захисту та охорони здоров’я громадян, що постраждали від радіаційних впливів, спричинених Чорнобильською та іншими радіаційними катастрофами і аваріями, а також від ядерних випробувань, що були заподіяні Москвой. Про це повідомив представник уряду України у Верховній Раді Тарас Мельничук.

    "Україна здійснила вихід із Угоди СНД про соціальний захист та охорону здоров’я громадян, які зазнали впливу радіаційних наслідків, спричинених Чорнобильською та іншими радіаційними катастрофами і аваріями, а також ядерних випробувань, які були здійснені 9 вересня 1994 року у Москві, та Протоколу про внесення змін та доповнень до зазначеної Угоди, підписаного 18 жовтня 2011 року у Санкт-Петербурзі, і які укладалися в межах Співдружності Незалежних Держав", - зазначив Мельничук.

    Ця угода передбачала соціальний захист і допомогу громадянам, які постраждали від радіаційних наслідків та аварій, пов’язаних із ядерною діяльністю, і вона була укладена на рівні країн СНД. Однак Україна вирішила вийти з цієї угоди, яка більше не відповідає інтересам країни.

    Чорнобильська катастрофа, яка сталася в 1986 році, мала глобальний вплив на здоров'я та добробут тисяч громадян України і інших країн. Великий обсяг радіоактивного випромінювання призвів до хвилюючого збільшення радіаційного захворювання, збільшення випадків онкологічних захворювань та інших важких хвороб. Охорона здоров'я та соціальний захист цих постраждалих осіб стали надзвичайно важливими проблемами для України.

    Рішення про вихід з цієї угоди відзначає намір України забезпечити більш ефективний соціальний захист для громадян, які постраждали від радіаційних наслідків, та зосередитися на вирішенні проблем, пов’язаних із радіаційними наслідками власної країни. Вихід із зазначеної угоди не означає зняття відповідальності за допомогу постраждалим, але дозволяє більш гнучко і ефективно здійснювати необхідні заходи і реформувати систему соціального захисту відповідно до потреб та реалій сучасної України.

    Цей крок також може забезпечити більшу автономію та незалежність у вирішенні питань охорони здоров'я та соціального захисту національного населення України, збільшити співпрацю з іншими країнами та міжнародними організаціями у цих сферах. Це дозволить країні більше фокусуватися на забезпеченні якісної медичної допомоги, покращенні умов життя та соціальних програм для громадян, які постраждали від радіаційних катастроф, а також розвивати національні ініціативи та дослідження у галузі радіаційної медицини та інших важливих аспектів.

    Цей крок України свідчить про її зобов'язання забезпечити належні умови життя та добробут для своїх громадян, які постраждали від радіаційних наслідків, та продовжує підкреслювати необхідність глобального співробітництва та підтримки в розв'язанні таких серйозних проблем, які впливають на здоров'я та безпеку населення. Вихід із угоди СНД став важливим кроком для України у забезпеченні найвищого стандарту соціального захисту та здоров'я своїх громадян, зокрема тих, хто став жертвою радіаційних катастроф, та демонструє національну визначеність і готовність стати ще сильнішою та стабільнішою державою в умовах викликів і випробувань сучасності.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.