• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна отримає $1,5 млрд від Світового банку під гарантії Японії

    Опубликовано: 2023-07-24 09:00:53

    Під час зустрічі з віцепрезиденткою Світового банку Антонеллою Бассані, уряд України підписав угоду про отримання позики на суму 1,5 млрд доларів. Ця позика буде надана під гарантії уряду Японії.

    Отримані кошти будуть спрямовані на два основні напрямки. По-перше, частина позики буде використана для зміцнення соціального захисту та надання допомоги тим, хто постраждав внаслідок військового конфлікту. По-друге, кошти будуть спрямовані на підтримку відновлення економіки країни. Це допоможе зміншити негативний вплив війни на господарство та стимулювати розвиток різних його секторів.

    За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, загалом Група Світового банку разом з партнерами вже надала Україні 34 млрд доларів, з яких понад 22 млрд доларів вже надійшли до бюджету країни.

    Окрему вдячність уряд висловив за найбільший в історії Банку інвестиційний проєкт PEACE in Ukraine, який допомагає фінансувати соціальні виплати та пенсії. Прем’єр підкреслив значущість тісної співпраці зі Світовим банком та висловив сподівання на подальші спільні проєкти для відновлення та розвитку України.

    Плани Групи Світового банку мобілізувати більше 8 млрд доларів для нових програм в Україні, зокрема в галузі сільського господарства та соціальної політики. Крім того, обговорювалася підготовка оновленої оцінки потреб України на відновлення (RDNA3), яка, зокрема, включатиме збитки, спричинені підривом російськими військовими Каховської ГЕС. Додатково, IFC готує програму підтримки малого й середнього бізнесу в Україні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.