• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Декілька країн, учасниць саміту НАТО у Вільнюсі, висловили готовність надати Україні винищувачі F-16

    Опубликовано: 2023-07-17 17:00:57

    Декілька країн, учасниць саміту НАТО у Вільнюсі, який відбувся 11-12 липня, висловили готовність надати Україні американські винищувачі F-16. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час телемарафону, який транслювався національними ЗМІ.

    Кулеба відзначив, що атмосфера та переговори під час саміту "дуже обнадіюють". Він підкреслив, що українська делегація отримала "дуже важливі обіцянки" від країн, які проявили реальну готовність допомогти.

    "Наприклад, сидить представник держави, який вже готовий дати тобі F-16, і ти знаєш, яку кількість він готовий тобі дати й коли. І ти знаєш, що до цього півтора року війни він дотримувався всіх обіцянок", - зазначив Кулеба, не уточнюючи конкретної країни, що надає допомогу.

    Міністр додав, що інші країни також висловили готовність надати Україні винищувачі F-16. За його словами, деталі щодо кількості літаків і остаточного плану початку навчань українських пілотів та механіків були остаточно узгоджені.

    "Є такі (країни, хто гові надати Україні F-16, - ред.), він не один. У нас є розуміння країн, які вже артикулюють, що вони дають літаки і навіть озвучують кількість. А з того, що ви бачили публічно, то були остаточно фіналізовані дати початку тренінгів для українських пілотів, механіків. Цей процес невдовзі нарешті запуститься. Все буде по плану", - підкреслив Кулеба.

    Надання винищувачів F-16 є важливим кроком для підвищення обороноздатності України та посилення співпраці зі стратегічними партнерами. Це дозволить Україні отримати сучасну та потужну авіаційну техніку для забезпечення безпеки та суверенітету країни.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.