• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Заборона публічного використання російськомовних пісень у Києві: Міська рада прийняла рішення

    Опубликовано: 2023-07-17 12:30:43

    У Києві введено мораторій на публічне використання російськомовних культурних продуктів. Рішення про це було прийняте Київською міською радою, я за його підтримку проголосувало 71 депутат. Метою такої заборони є захист українського інформаційного простору від негативного впливу держави-агресора та збереження національної ідентичності, культури, традицій та історичної пам'яті, заявив голова профільної комісії з питань освіти і науки, молоді та спорту Вадим Васильчук ("Голос").

    Рішення охоплює різні види російськомовних культурних продуктів, включаючи книги, художні альбоми, аудіовізуальні твори, музичні записи, вироби художніх промислів, театральні вистави, концерти та інші культурно-освітні послуги. За словами Вадима Васильчука, російська мова є мовою країни-агресора і не має місця в серці столиці України.

    Повідомляється, що мораторій також поширюється на об'єкти матеріальної та духовної культури, які мають важливе художнє, історичне, етнографічне та наукове значення і підлягають збереженню, відтворенню та охороні відповідно до законодавства України.

    Слід зазначити, що вже у листопаді 2022 року Київрада повністю виключила російську мову з навчальних програм комунальних закладів дошкільної та загальної середньої освіти. Такі заходи спрямовані на підтримку української мови та культури в столиці. Заборона публічного використання російськомовних пісень є ще одним кроком у цьому напрямку.

    Варто зауважити, що рішення Київської міської ради про заборону публічного вмикання пісень на російській мові викликало різні думки у суспільстві. Частина громадян вважає його важливим заходом для підтримки української культури та національної ідентичності, тоді як інші вважають це обмеженням свободи слова та виразу культурних уподобань. Думки щодо цього питання продовжують дискутувати у суспільному просторі.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.