• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Укрпошта оголосила про випуск поштової марки з символом бойових літаків F-16

    Опубликовано: 2023-07-14 17:00:26

    Укрпошта оголосила про випуск поштової марки з символом бойових літаків F-16. Передзамовлення на поштовий набір під назвою "Винищувачі зла" стартувало 12 липня, зазначено на офіційному веб-сайті поштового оператора.

    У повідомленні від Укрпошти зазначено: "Укрпошта, як один з каналів комунікації нашої країни зі світом, своєю поштовою мовою наголошує на ключових питаннях нашого сьогодення, одне з яких – надання Україні літаків F-16".

    Офіційне відкриття марки відбудеться 4 серпня у Києві з використанням спеціального штемпеля "Перший день". Також спеціальне погашення відбудеться у всіх областях України.

    На дизайні марки зображено Збройні Сили України, що знищують московський Кремль, символ "імперії зла", який перетворюється на терці з отворами у формі літаків F-16. На конверті зображено лицаря-штурмовика у шоломі, який має форму українського тризуба.

    Номінальна вартість поштової марки "Винищувачі зла" становить F+16.00, де F відповідає тарифу на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г в межах України, а 16,00 – сума благодійного донату, який буде спрямовано на придбання безпілотників.

    Тираж марки складає 600 000 примірників, а один аркуш містить 4 марки.

    Автором поштової марки, конвертів та листівки є Максим Паленко, ілюстратор видавництв "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" та "Видавництво Старого Лева". Він також створив багато антивоєнних плакатів. Графіка Паленка під назвою "Маріупольська Покрова" була продана на аукціоні Saint Javelin за $22 000, а отримані кошти були використані на придбання дронів для України.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.