• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кабмін прийняв рішення про збільшення державного замовлення на підготовку фахівців

    Опубликовано: 2023-07-14 12:30:30

    Кабінет Міністрів України прийняв рішення про збільшення державного замовлення на підготовку фахівців у медичних спеціальностях, соціальних працівників і робітничих кадрів на загальну кількість 3,5 тис. осіб у 2023 році. Про це повідомило Міністерство освіти і науки України.

    "Ми не лише реагуємо на нинішні потреби країни, адже в нас зараз великий запит на медиків, психологів, реабілітологів, ми збільшуємо кількість бюджетних місць для підготовки таких спеціалістів уже цього року", - зазначено у повідомленні.

    Це зростання передбачає збільшення кількості бюджетних місць у навчальних закладах відповідних напрямів. Міністерство освіти і науки наголошує, що цей крок відповідає майбутнім потребам країни, оскільки велика кількість робочих спеціалістів, інженерів, фахівців з інформаційних технологій буде потрібна для широкомасштабного відновлення та модернізації.

    У 2023 році державне замовлення на підготовку робітничих кадрів збільшиться на 1821 особу, соціальних працівників - на 200 осіб, психологів і медичних психологів - на 140 осіб, а також спеціалістів у галузі терапії та реабілітації - на 1305 осіб.

    Крім того, у державному замовленні визначені пріоритетні галузі підготовки фахівців, серед яких інженерно-технічні, педагогічні та природничі спеціальності. Відповідно до цього, розширюються обсяги державного замовлення для спеціальностей, таких як автоматизація, комп'ютерно-інтегровані технології та робототехніка, інформаційно-вимірювальні технології, соціальна робота, озброєння та військова техніка, міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, психологія та безпека державного кордону.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.