• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Скільки сплять діти різного віку

    Опубликовано: 2023-07-13 10:28:06

    Дитячий сон — він такий солодкий.

    Скільки ж повинні спати дітки різного віку?


    Режим сну і неспання у малюка є вже у мами в животику, а народившись, він пристосовується до життя по цей бік світу. У перший місяць малюк спить більшу частину доби — в середньому 16-18 годин. В інший час доби він їсть мамине молочко і трішки бавиться, звикаючи до нового оточення його світу. Якщо малюк спить більше 3-х годин його потрібно будити і годувати. Такий тривалий безперервний сон говорить про те, що у дитини мало сил, тому важливо його вчасно годувати, щоб він до кінця першого місяця життя набрав 600-800 грам.


    На другому і третьому місяці життя малюк трохи зменшує кількість сну, тепер його нормою буде 15-16 годин. У цей період малюк вже вчиться розпізнавати ніч і день. Тут важливий правильний підхід батьків, нічні годування повинні бути при малому освітленні і в тиші, щоб малюк поїв і спав далі. З часом нічних пробуджень буде все менше, а сон все міцнішим.


    Досягнувши віку в 6 місяців у дитини вже повинен бути чіткий режим — 3 рази сон протягом дня, в середньому по 1,5-2 години і нічний сон тривалістю в 10-11 годин.
    Ближче до двох років діти вдень сплять вже один раз — нормою вважається сон не менше однієї години, а скільки буде спати малюк, залежить від потреб його організму. Вночі малюк повинен відпочивати близько 11:00.
    Стаючи більш дорослими, діти можуть відмовлятися від денного сну. Зазвичай це відбувається у віці 6-ти років. Нічний сон повинен бути не менше 10 годин.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.