• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олексій Резніков підписав меморандум про створення авіаційної коаліції з 11 колегами з інших держав

    Опубликовано: 2023-07-13 13:00:16

    Міністр оборони України Олексій Резніков підписав меморандум про створення авіаційної коаліції з 11 колег з інших держав для підготовки українських пілотів для винищувачів F-16. Цю новину він оприлюднив у своєму Twitter.

    Важливо відзначити, що у межах коаліції будуть навчатися не тільки українські пілоти, але й технічний персонал.

    До авіаційної коаліції приєдналися Данія, Нідерланди, Бельгія, Канада, Люксембург, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Швеція та Велика Британія.

    "Сьогодні 11 держав-партнерів разом з Україною підписали Меморандум із визначенням умов. Я особливо вдячний Данії та Нідерландам за їх видатне лідерство в цьому процесі", — написав Резніков.

    Меморандум передбачає наступні ключові аспекти:

    Українські пілоти, техніки та допоміжний персонал будуть брати участь у навчальній програмі.
    Існує можливість включення інших типів винищувачів до програми.
    Коаліція готова розглянути інші способи надання Україні повнофункціональних можливостей F-16.

    "F-16 будуть захищати небо України та східний фланг НАТО. Українські Повітряні сили готові якнайшвидше освоїти їх. Україна переможе", — додав Резніков.

    Варто згадати, що Повітряні сили ЗСУ готові до початку процесу передачі Україні західних винищувачів, а списки українських пілотів для навчання на них вже затверджені.

    Данія та Нідерланди дійсно очолюють європейську "авіаційну коаліцію". Очікується, що буде розроблена програма, яка передбачатиме послідовний план підготовки українських військових на літаках F-16. Це сприятиме зміцненню обороноздатності України та підвищенню ефективності використання цих сучасних винищувачів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.