• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Продукти, які не підходять для дитячого сніданку

    Опубликовано: 2023-07-11 16:15:51

    До сніданку, особливо дитячому, вимоги особливо високі, адже їжа, яка потрапить в дитячий організм після довгого нічного перерви, покликана запустити його роботу і забезпечити активність і бадьорість на цілий день.
    Саме з цієї причини підбирати продукти для сніданку потрібно особливо ретельно. Важливо також виробити в дитини звичку не тільки регулярно снідати, але і їсти здорову корисну їжу. Правда, не рідко при цьому доводиться суперечити агресивній рекламі, яка на увазі постійно — телевізор, інтернет, журнали …

     

    Каша вважається кращим варіантом для сніданку, який наповнить енергією на довго, завдяки специфічним «повільним» вуглеводам. Однак каші швидкого приготування, які продають в магазинах позбавлені цього основного гідності, оскільки крупа для них проходить складну обробку, в процесі якої змінюється склад і «повільні» вуглеводи в них практично відсутні.

    НЕРЕКОМЕНДОВАНА ЇЖА

     

    Плавлені сирки виробляють переважно з неякісного або простроченого сиру, при цьому для поліпшення смаку і запаху в них додають різні добавки, далеко не всі з яких безпечні, особливо для дитини. Окрім іншого, враховуючи вихідний продукт, в плавленому сирі цілком можуть бути присутніми спори цвілі, навіть якщо вони не видно.
    Екзотичні фрукти на сніданок так само не підходять. Як правило, для того, щоб фрукти не втратили свій товарний вигляд при тривалому транспортуванні, їх обробляють різними хімічними препаратами, для кращого збереження. Вранці сприйнятливість організму до всіляких хімічним добавкам підвищена.
    З тієї ж причини сприйнятливості не варто годувати вранці дитину ковбасами, сосисками, особливо — копченими. Це взагалі не сама підходяща для дитини їжа, а тим більше – вранці.
    Всілякі солодощі, у тому числі — бутерброди з промисловими солодкими пастами. Надлишок швидких вуглеводів, який не витрачається відразу, відкладається в дитячому організмі у вигляді жирів — так працює наш організм. Крім того, якщо після такого сніданку дитина не почистить зуби, а найчастіше буває саме так, в його роті виникає сприятливе середовище для розвитку бактерій, що викликають карієс.


    НАПОЇ ДО СНІДАНКУ

     

    Важливо також, що буде пити дитина вранці. Після нічного сну організм потребує в заповненні рідини, яку неминуче втрачає з диханням, потом і іншими виділеннями. Для сніданку підходять компоти, морси, звичайна чиста вода, настій шипшини. Можна побалувати дитини чаєм, кавою з молоком або какао, однак, ці напої можна готувати не щодня і вони повинні бути неміцними, оскільки таніни, що містяться в них перешкоджають засвоєнню заліза з їжі.
    Дієтологи вважають, що основні принципи, якими слід керуватися плануючи сніданок дитини — мінімум швидких вуглеводів (солодощі, здоба, манна каша та ін.), хімічних добавок — промислові сніданки, максимум корисної клітковини, вітамінів, «повільних» вуглеводів.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.