• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Проект закону який пропонує скасувати дозволи на вивезення тварин з України та їх утримання в неволі

    Опубликовано: 2023-07-11 12:30:50

    Кабінет міністрів пропонує скасувати дозволи на вивезення тварин з України та їх утримання в неволі. Проект закону, розроблений Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів, отримав схвалення уряду. Законопроект передбачає скасування шести дозволів, зокрема на ввезення або вивезення тварин та рослин, утримання диких тварин у неволі, схрещування, переселення та акліматизацію тварин, розведення червонокнижних видів та полювання на мисливських тварин у наукових цілях та збирання пташиних яєць.

    Міністерство економіки наголошує, що ці дозволи втратили актуальність, і протягом минулого року жодного такого документу не видавалося. Рекомендація щодо скасування цих дозволів була прийнята міжвідомчою робочою групою з дерегуляції ще у лютому.

    Проект закону також пропонує введення можливості отримання інших дозволів у сфері охорони довкілля у електронній формі. Він передбачає законодавче визначення термінів, платності послуг і переліку документів, необхідних для отримання дозволів, а також підстав для відмови та анулювання таких дозволів.

    Зазначені зміни пропонується внести до законів про рослинний світ, про мисливське господарство та полювання, про тваринний світ, про Червону книгу України, про дозвільну систему у сфері господарської діяльності, про захист тварин від жорстокого поводження, про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів, а також до переліку документів дозвільного характеру у сфері господарської діяльності.

    Запровадження електронного отримання дозволів та спрощення процедури отримання інших дозволів у сфері охорони довкілля сприятиме ефективнішому функціонуванню підприємств та зменшенню бюрократичних процедур. Крім того, ці зміни сприятимуть більшій прозорості та доступності процесу отримання дозволів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.