• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Криза восьми місяців

    Опубликовано: 2023-07-08 10:08:36

    Приблизно у 8-місячному віці багато батьків помічають зміни у поведінці свого малюка: він частіше плаче, особливо, коли бачить незнайомих людей, хоче постійно бути у вас на руках, прокидається вночі без видимих на те причин, і засинає тільки на ваших руках.

    Однак, не варто непокоїтися, це свідчить, що ваша дитина росте і розвивається, в неї з’являється страх перед новим, незнайомим, страх розлуки.

    Дитина починає усвідомлювати, що він і мама – це дві різні людини, і тому мама може знаходитися окремо. Але коли малюк бачить вас на відстані, у нього виникає страх, що його залишать, покинуть назавжди, адже в дітей ще не сформовано уявлення, що мама обов’язково повернеться, а відсутність навиків орієнтації у часі можуть кількахвилинну відсутність перетворити у цілу вічність.
    Дана криза дозволяє малюкові розрізняти близьких та чужих людей, комфортну і знайому для нього домашню атмосферу та невідомий оточуючий світ.


    Звичайно, не всі діти однаково переживають цей етап. окремі малюки можуть не проявляти ознак тривоги, коли бачать незнайому людину або мама зникла з їхнього поля зору. В будь-якому разу, батькам не варто хвилюватися. Адже в кожної дитини свій індивідуальний розвиток.
    Як же допомогти малюкові пережити 8-місячну кризу?

    При будь-якій нагоді дайте відчути малюкові, що ви поруч і не покинете його, тримайте його частіше на руках і обнімайте.
    В присутності інших людей (родичів, друзів), незнайомих вашій дитині, дайте їй час освоїтися, звикнути до кожного, але ні в якому разі не давайте на прохання потримати малечу, її одразу в руки. Це лише налякає дитину.


    Якщо вам потрібно ненадовго відлучитися, залиште дитину з тим, кому вона довіряє, найчастіше – це її батько.
    На допомогу прийде «Гра в хованки», так дитина поступово звикне, що ви на недовгий час зникнете з її поля зору, і обов’язково повернетеся.
    І намагайтеся не планувати ніяких поїздок, відпусток, залишаючи дитину на дідусів-бабусь. Головне, наберіться терпіння, і скоро ваша дитина знову буде посміхатися всім навколо і навчіться сприймати вашу відсутність більш спокійніше.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.