• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Транстихоокеанське партнерство (CPTPP): шанси України на вступ

    Опубликовано: 2023-07-10 09:00:02

    Україна подала запит на вступ до Транстихоокеанського партнерства (CPTPP), як повідомляє Reuters з посиланням на урядовців Японії та Нової Зеландії.

    Заявка України була подана 5 травня і отримана Новою Зеландією, яка виконує роль законного депозитарію для партнерства. Її розгляд може відбутися на наступній зустрічі членів CPTPP, запланованій на 16 липня.

    Транстихоокеанське партнерство є міжнародною торгово-економічною організацією, яка створила зону вільної торгівлі в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Угода була підписана 5 жовтня 2015 року між 12 країнами, включаючи Австралію, Бруней, Канаду, Малайзію, Мексику, Нову Зеландію, Перу, Сингапур, Чилі, В'єтнам та США. Деякі країни пізніше вийшли з партнерства.

    Наразі CPTPP також розглядає запити Китаю, Тайваню, Еквадору, Коста-Ріки та Уругваю. Крім того, очікується, що Велика Британія незабаром стане 12-м членом організації.

    Вступ України до Транстихоокеанського партнерства може мати значний вплив на її економіку та зовнішню торгівлю. Це відкриє нові можливості для українських підприємств, зокрема шляхом зниження тарифів та торгових бар'єрів, а також забезпечить доступ до розширеного ринку для експорту українських товарів і послуг.

    Вступ до CPTPP вимагає від країни виконання ряду стандартів і вимог, що стосуються торгівлі, інтелектуальної власності, охорони праці та навколишнього середовища. Україна повинна буде пройти процес перегляду своїх законів та забезпечити їх відповідність вимогам партнерства.

    Приєднання до Транстихоокеанського партнерства підтверджує стратегічну спрямованість України на поглиблення економічних зв'язків з країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону та розширення своїх можливостей на міжнародному ринку. Такий крок сприятиме залученню іноземних інвестицій, спільному розвитку та зміцненню торговельних відносин між Україною та іншими країнами-учасницями партнерства.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.