• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Загартовування немовлят

    Опубликовано: 2023-07-06 10:08:53

    Багато хто думає, що загартовування це небезпечно для організму.Адже впевнені, що суть загартовування полягає в обливання крижаною водою. Насправді, загартовування не тільки це.Воно переслідує мету — підвищити опірність вашого організму до несприятливого середовища, де живуть віруси і бактерії.Навіть ходіння босоніж є одним з методів загартовування організму. 

    Мета загартовування Переслідуючи мету підвищити опірність вашого тіла, загартовування попереджає простудні захворювання. Загартовування може виробити стійкість організму до переохолодження саме воно є першопричиною застуди. Також загартовування здатне підвищити загальний тонус нервової системи.Зі слів лікарів, також його мета полягає в поліпшенні обміну речовин. нормалізації тиску. Загалом, багато плюсів. Правильне загартовування Використовуємо доступні процедури в комплексі і робимо їх регулярно.

    Також загартовуються поступово, при цьому враховують потреби і слабкості свого організму. Вченими доведено той факт, що якщо загартовування протікало протягом трьох місяців, а потім припинилося — ефект, що досягли, зникає через місяць. Лікарі радять починати загартовування з 1-го місяця життя немовляти! Звичайно ж, починають з м’яких процедур — сонячні ванни, обтирання і обгортання. Загартовування починають із сонячних ванн при температурі 15 градусів для дорослих. Поступово переходять до більш низьких температур. Також стежте, щоб в цей період була не тільки потрібна температура, але і відсутній вітер.

    Ноги найбільш чуттєві до загартовування. Найкраще загартовування у вигляді ходіння босоніж. Про моржуванні слід зазначити те, що це насправді корисно. Фізичне навантаження під час плавання, прохолодна вода і сонце підсилюють ефект. Починають загартовування з 5 хвилин і поступово можуть збільшувати цю цифру. Головне — правильно визначати самопочуття «моржа».

    Проводити процедуру лікарі рекомендують в першій половині дня. Цікаво, що сон з відкритою кватиркою — один з елементів загартовування. Перед моржуванням потрібно обов’язково проконсультуватися з лікарем, адже в деяких випадках воно обмежене або протипоказано. Контрастний душ — легка форма загартовування, яку рекомендується проводити з ранку. Зарядіть себе бадьорістю на цілий день завдяки цій процедурі. Пам’ятайте, що правильне загартовування завжди індивідуально і має максимально враховувати потреби саме вашого організму.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.