• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З якого посуду діти краще їдять

    Опубликовано: 2023-06-29 16:08:17

    Поки малюк отримує перший прикорм, вибирати йому посуд просто: небиткий, легко мити, з безпечного матеріалу. Але як тільки він починає розмовляти і переходить на «дорослу» їжу, його уявлення про «улюблену тарілочку» змінюються.

    Причому уявлення батьків про те, якою повинен бути дитяча посуд, сильно відрізняються від дитячих.   Тарілка з розділювачами — ідеал для малоїжок! Існують цікаві дослідження, що стосуються дитячих харчових вподобань. Виявляється, більшість дітей люблять знайому їжу без домішок і соусів. Тобто не салат, а окремо моркву, картоплю, огірки і т. д. В звичайному посуді дітям краще складати їжу окремими купками або використовувати тарілку з роздільниками. Для привчання до різних видів їжі підійдуть і контейнери з безліччю відділень. Їжу з них можна брати руками або виделкою, вибирати тільки те, що подобається, складати красиві колірні комбінації. Діти це оцінять.

    Якщо у дитини є можливість самій вибирати з великої кількості різноманітних страв, вона, швидше за все, з’їсть більше, ніж зазвичай, і раціон стане різноманітнішим. Звичайно, кожен день навряд чи вийде влаштовувати шведські столи з великою кількістю страв, але можна запропонувати вибір з трьох-чотирьох овочів. І шансів, що дитина з’їсть всього по трохи, побільшає. Один з найефективніших способів привчити дітей добре їсти — збиратися за столом всією родиною. Причому важливо не накладати їжу відразу в тарілку, а сервірувати стіл — ставити кілька салатів, основне блюдо.

    У дитини повинна бути можливість покласти собі те, що вона хоче, і в тій кількості, яка їй потрібна. Джеймі Олівер випустив блискучий ролик: він показує дітям в дитячому садку овочі до приготування. З’ясовується, що багато діток жодного разу не бачили брокколі, хоча їдять їх в приготованому вигляді мало не кожен день. Плачте над цибулею, розберіть на листя капусту, пояснюйте устрій світу на живому матеріалі. Запропонуйте відкусити огірок, наріжте його скибочками і кружечками, посоліть — влаштуйте дегустацію. Ви не помітите, як з’їсте весь дидактичний матеріал. Якщо в квартирі немає спеціально виділеного місця для дитячої кухні, не біда. Заведіть якісні дитячі пристосування для готування на дорослій кухні. Вас здивує наскільки захопливиою буде дитяча кулінарія!

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.