• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна очікує рішень та гарантій безпеки від майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі

    Опубликовано: 2023-06-30 09:20:35

    Президент України Володимир Зеленський розповів про очікування України від майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі під час зустрічі з президентами Польщі та Литви у Києві. Зеленський наголосив, що Україна сподівається отримати конкретні рішення стосовно свого майбутнього в Альянсі та гарантії безпеки на шляху до членства.

    Президенти обговорили ці питання під час спільної прес-конференції, підкреслюючи важливість прийняття рішень, які б відповідали інтересам Альянсу та забезпечували запрошення України до НАТО.

    Зеленський також зазначив, що на зустрічі обговорювалася українська Формула миру та підготовка до Глобального саміту миру, де держави об'єднуються з метою протистояти російській агресії. Він підкреслив, що для України важлива впевненість в тому, що вона стане повноправним членом НАТО.

    Президент Польщі Анджей Дуда вважає надання гарантій безпеки Україні на шляху до повноправного членства в НАТО одним з найважливіших завдань майбутнього саміту. Він підкреслив, що Україна може забезпечити безпеку всій Європі.

    Лідер Литви також підтримує членство України в НАТО і вважає, що майбутній саміт у Вільнюсі сприятиме приєднанню України до Альянсу.

    За словами Зеленського, наразі усі передумови для політичного запрошення України до НАТО вже наявні.

    Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що рішення, які будуть ухвалені на саміті у Вільнюсі, наблизять Україну до членства в Альянсі.

    Таким чином, очікується, що саміт НАТО у Вільнюсі стане важливим кроком для України на шляху до отримання повноправного членства в Альянсі та забезпечення її безпеки.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.