• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Данії почалися навчання українських пілотів на F-16

    Опубликовано: 2023-06-29 11:40:50

    Виконувач обов'язків міністра оборони Данії Троельс Лунд Поульсен оголосив про початок тренування українських пілотів на західних винищувачах F-16.

    Про це повідомляє AP.

    Лунд Поулсен зазначив, що Данія, яка є членом НАТО, "зробила крок щодо початку навчання та підвищення кваліфікації українських пілотів".

    "Ми також розглянемо, чи варто робити конкретну пожертву Україні датських винищувачів F-16 і скільки їх має бути", – додав він.

    За його словами, українські пілоти повинні провести від шести до восьми місяців навчання, перш ніж можлива передача датських літаків F-16 стане реальністю.

    Зазначається, що термін заміни парку скандинавської країни старих американських винищувачів перенесено на два роки.

    "Це не означає, що інші  країни не можуть прийняти рішення раніше. Але літаки F-16 будуть у Данії до 2024 року", – сказав Лунд Поульсен.

    Данія замовила 27 винищувачів F-35A, які замінять більш ніж 40-річні F-16, з яких у Данії є 30 оперативних літаків. Перехід на F-35A Joint Strike Fighter відбудеться  до кінця 2025 року.

    Раніше Міністерство оборони США отримало офіційний запит від Данії  щодо підготовки українських льотчиків на літаках F-16 на території європейських країн.

    Нагадаємо, Данія та Нідерланди очолили європейську “авіаційну коаліцію”. Вже до липня має бути готова програма, яка передбачатиме послідовний план підготовки українських військових на літаках F-16. Свою допомогу у тренуванні українських льотчиків  також запропонували Норвегія, Бельгія, Португалія та Польща.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.