• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як запобігти захворюванням щитоподібної залози

    Опубликовано: 2023-06-23 13:08:45

    Захворювання щитоподібної залози є найпоширенішими, особливо вразливими є жінки. Щитоподібна залоза — орган ендокринної системи людини, розташований перед трахеєю на шиї. Ендокринна система регулює важливі функції через рідкі середовища — кров, лімфу і тканинну рідину. Вона важлива для підтримання нормальної та безперервної роботи всіх систем: дихання, кровообігу, травлення тощо. Епітелій щитоподібної залози виділяє тироксин і трийодтиронін — йодовані гормони.

     

    Розповсюдженими захворюваннями щитоподібної залози є гіпертиреоз та гіпотиреоз. При лікуванні таких порушень призначають Л-Тироксин, який можна купити тут https://apteka911.ua/drugs/l-tiroksin-d1487, в МІС Аптека 911. Ліки може призначити тільки лікар-ендокринолог, самолікування є небезпечним.

    Гормони щитоподібної залози: вплив на організм

    Порушення роботи залози може відбуватися непомітно. Симптоми дуже схожі на звичайну втому чи наслідки стресу. Коли треба звернути увагу на свій стан та записатися на консультацію до ендокринолога:

    - часті прояви дратівливості, плаксивості;

    - підвищена нервозність;

    - порушення сну;

    - різка зміна ваги;

    - зниження чи підвищення апетиту.

    Ці сигнали організму не варто ігнорувати та списувати на загальний стрес. Гормони щитоподібної залози впливають на функції серця, нервової системи, на синтез структурних білків, що беруть участь у побудові клітин організму. Обмін речовин, засвоєння кисню та робота ШКТ теж залежать від рівня цих гормонів. Надлишок чи нестача тиреотропних гормонів веде до порушень функціонування організму в цілому.

    Профілактичні заходи

    Правильний спосіб життя допомагає уникнути багатьох проблем зі здоров’ям. Достатня для конкретного віку рухливість, помірні фізичні навантаження, правильно складений раціон та відмова від шкідливих звичок зменшать ризики захворювань щитоподібної залози. Важливий фактор — уникнення та мінімізація стресових ситуацій, що в сучасних реаліях майже неможливо. Але можна віднайти дієві способи боротьби зі стресом, особливо за допомогою хорошого психолога.

     

    У меню на кожен день обов’язково мають бути продукти, що містять йод:

    - біла риба;

    - яйця;

    - печінка;

    - морські водорості;

    - молочні продукти.

    Рекомендується проходити обстеження регулярно та лікувати всі хронічні чи вірусні хвороби під наглядом лікарів. Поступові кроки до зміни способу життя на краще стануть доброю профілактикою будь-яких хвороб.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.