• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчимо дітей переказувати

    Опубликовано: 2023-06-21 16:28:25

    Навички переказу корисна тим, що це тренування пам’яті, уваги і розширення словникового запасу. Розповідаємо, як допомогти малюкам освоїти це вміння.

    Порада 1: Слідкуйте за собою Діти, свідомо і несвідомо, беруть приклад зі своїх батьків. Це аксіома, яка відноситься і до навичок переказу. Зверніть увагу, як ви самі говорите один з одним, яку лексику використовуєте, як будуєте пропозиції. Підтягніть свій словниковий запас, почніть точніше висловлювати думки — і, можливо, проблем з переказом у вашого чада не буде. Ця рада актуальна навіть тоді, коли малюк тільки-тільки вивчив перші слова.

    Порада 2: «Ти починай, я закінчу» Спочатку дитині, як і при освоєнні будь-якого нового вміння, досить складно виконати відразу всю задачу цілком. Допоможіть дитині. Ось ви разом прочитали розповідь. А тепер почніть пропозицію, а малюк нехай закінчить. А потім навпаки. Згодом він почне переказувати весь текст повністю сам.

    Порада 3: Обговорюйте прочитане Кращий спосіб що-небудь засвоїти (особливо це актуально в школі) — пропустити через себе, зрозуміти, що ти сам думаєш про прочитане. Найчастіше питайте дитини, що він думає про героїв, їхніх діях, як би він вчинив на їх місці і так далі. Чим більше ви обговорюєте, тим краще малюк буде переказувати і, що ще важливіше, висловлювати свої думки і думка.

    Порада 4: Пояснюйте малюкові незрозумілі слова Улюблений жарт багатьох вчителів про недбайливих учнів: «Важко забути, то що не знав». Якщо трохи перефразувати, то буде ще життєвіше: «Складно запам’ятати те, чого не розумієш». Тому, коли читаєте зі своїм чадом нове оповідання, пояснюйте значення кожного незрозумілого йому слова.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.