• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Росіяни обстріляли прикордонне село на Чернігівщині: загинула жінка

    Опубликовано: 2023-06-15 09:45:09

    Одна людина загинула 14 червня внаслідок обстрілу російськими військами прикордонного села Янжулівка Семенівської громади Чернігівської області. Про це повідомляє обласна прокуратура.

    За даними слідства, у проміжку часу з 13:40 до 15:00 ворожі війська обстріляли цей населений пункт із застосуванням ствольної артилерії, у результаті чого загинула 56-річна місцева жителька. Окрім того, було пошкоджено два житлові будинки.

    За процесуального керівництва Новгород-Сіверської окружної прокуратури розпочато розслідування провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (частина 2 статті 438 Кримінального кодексу).

    В свою чергу, оперативне командування "Північ" Сухопутних військ Збройних сил України повідомило, що всього з 13:40 до 14:35 в районі Янжулівки було зафіксовано 13 приходів, ймовірно з міномету калібру 82 мм.

    Нагадаємо при цьому, що ще в листопаді влада Чернігівщини закликала мешканців прикордоння виїхати з потенційно вразливої території. Про обстріли ж самої Янжулівки неодноразово повідомлялося ще в травні минулого року, а також у червні.

    Втім, мешканці прикордоння Чернігівщини наразі продовжують регулярно гинути через обстріли з російського боку кордону: зокрема, в Семенівській громаді в квітні було вбито 25-річну жительку села Галаганівка, а також мешканця села Тимоновичі.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.