• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Привчаємо руку до письма

    Опубликовано: 2023-06-15 16:28:14

    Одним із найважливіших етапів у житті батьків та першокласника є підготовка руки до письма. Це клопітка, трудомістка робота, яку дитина з допомогою батьків та педагога має здолати.

    Велику роль тут повинні приділити як поставі, так і підготувати правильно робоче місце, яке буде задовольняти всі фізіологічні потреби дитини. Так, наприклад робоче місце має відповідати росту дитини, відповідне освітлення, адже неправильно підготовлене робоче місце може негативно вплинути на здоров’я дитини.

    Наступним етапом стає ознайомлення дошкільника із предметами необхідними для письма. Учитель вчить диференціювати зошити, їх варіації, ручки, олівці. Коли ми ознайомилися з предметами письма, переходимо від теорії до практики. Педагог вчить правильно тримати ручку, щоб було максимально зручно, а також, щоб рука не перенапружувалась. Письмо включає в собі фізичну активність, яка для дитини зовсім нова, а тому не тривалість письма збільшується поступово. Тут велику роль зіграє розвиток загальної та дрібної моторики, якщо цей момент упущений ще в ранньому розвитку, то дитина може швидше втомлюватися, або порівняно важче привчатись.

    Тут завдання педагога та батьків давати завдання та вправи на розвиток дрібних м’язів пальців і м’язів різних частин рук, плечей. Щоб полегшити цей період, а також провести його з цікавістю можна запропонувати такі види роботи як: малювання, доречно використовувати розмальовки. Зокрема, малювання не лише олівцями, фломастерами, а й крейдою, тому що дітям у школі потрібно буде писати біля дошки, а це потребує більших зусиль; робота з папером, орігамі.

    Саме цей вид творчості розвиватиме дрібну моторику, буде виховувати посидючість, охайність, знайомить з елементами конструювання.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.