• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Чорному морі фіксують некеровані вибухи боєприпасів: громадян закликають нічого не діставати з води

    Опубликовано: 2023-06-14 12:40:11

    Прикордонники фіксують некеровані вибухи боєприпасів, які винесло в Чорне море після підриву окупантами Каховської ГЕС. Українців закликають нічого не діставати з води самостійно.

    Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

    "Наші прикордонні наряди вже неодноразово виявляли міни на узбережжі, тому як і інші державні органи зроблю заклик до громадян - не намагатися діставати ці речі з води самостійно, особливо вибухонебезпечні, а повідомляйте піротехніків, для того, щоб вони їх знищували. Бо також ми фіксуємо і некеровані вибухи, які відбуваються у воді через те, що вибухонебезпечні предмети детонують самі, зіштовхуючись з іншими предметами", - зазначив він.

    За його словами, ситуація залишається складною, адже вода змила велику кількість різних речей. У море виносить не тільки побутові предмети, а й дерева, цілі шматки суші, будинки.

    Він також додав, що окупанти не проводять евакуацію на лівому березі Херсонської області після підриву Каховської ГЕС, натомість вони використовують фотографії української сторони і видають їх за свою роботу.

    Нагадаємо, що в ніч на 6 червня 2023 російські війська підірвали Каховську ГЕС у Херсонській області.

    За інформацією Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, станом на 11 червня з Каховського водосховища витекло 14 куб. км води, тобто 70% від його об'єму. Рівень води у водосховищі в районі Нікополя становить 9,35 м.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.