• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Херсонщині заборонили відвідання підтопленних сіл, зон відпочинку та стихійний продаж риби

    Опубликовано: 2023-06-14 10:00:32

    Рада оборони Херсонської області 12 червня, окрім заборони на в'їзд та 21-годинної комендантської години для мешканців мікрорайону Корабел та Нафтогавані в Херсоні, які не полишали острів під час підтоплення, вирішила запровадити й інші обмеження в регіоні.

    Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін. За його словами, влада готується до наслідків стрімкого падіння рівня води, яка з 6 червня частково чи повністю підтоплювала прибережні населені пункти області, і хоче убезпечити людей від мін та мародерства.

    Так, в'їзд у такі населені пункти буде поки заборонено і лише після обстеження і з'ясування безпекової ситуації буде відкрито доступ для проїзду громадянам, що мають там реєстрацію чи винаймають там житло.

    "Не думайте, що як тільки зійде вода, ви зможете одразу повернутися. Є визначена процедура. Повернутися додому ви зможете лише після того, як місцевість оглянуть вибухотехніки, потім правоохоронці, а вже наостанок - комунальники з екологами. Щодо сміття - така сама процедура: його приберуть після огляду вибухотехніків, правоохоронців та екологів. Наберіться терпіння", - зазначив Прокудін.

    Під забороною в області буде проведення літнього оздоровчого сезону, перебування на пляжах, водоймах, лісопаркових зонах та в місцях масового відпочинку біля об'єктів критичної інфраструктури, об'єктів Сил оборони та інших місць з високим рівнем мінної небезпеки. Також на Херсонщині встановлюється жорсткий нагляд за недопущенням стихійного продажу водних біоресурсів, зокрема риби та раків.

    Очільник регіону повідомив, що наразі відновлено роботу 12 трансформаторних підстанцій в Херсоні та ще двох в інших місцях області, а в селах Ольгівка, Львове, Миколаївка Тягинської громади, Благодатне Калинівської громади (на Інгульці), а також у Чорнобаївці вода відійшла настільки, що розпочалися стабілізаційно-відновлювальні роботи. У селищах Білозерка, Антонівка та селі Садовому вже відновлено газопостачання.

    Нагадаємо також, що раніше міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, що очолює штаб з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, ініціював подовження комендантської години у Херсоні, аби можна було оперативно ліквідувати всі наслідки. Наразі, як вище зазначено, майже цілодобову комендантську годину з вівторка буде введено лише на Карантинному острові.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.