• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Музичні іграшки для дитини

    Опубликовано: 2023-06-10 23:24:40

    Дитина чує і розрізняє звуки вже в утробі матері. Тому не дивно, що музичні іграшки — одні з найулюбленіших розваг малюків у будь-якому віці. Дитина завжди тягнеться до всього прекрaсного, а тому саме музика може позитивно впливaти на внутрішній світ малюка.

         Музичні дитячі іграшки- це імітатори різноманітних звуків та музичних інструментів, які, насамперед, класифікують за віком малюка:

    •Брязгальця- ідеально підходять для дитини, як перші іграшки для знайомства з різними звуками. Виділяють ручні( при виготовленні враховують розмір долоні дитини, щоб малюк зміг самостійно грати) брязкальця, які видають природні та ніжні звуки. А також музичний мобіль- дитина концентрує свою увагу на предметі, прислуховується до мелодії. Підвішується над ліжечком або кріпиться до коляски. Мобіль має надійне кріплення і певний репертуар музики. Деякі моделі включають в себе пульт дистанційного керування.


    • Музичні інструменти — іграшкові аналоги справжніх клавішних, ударних, струнних та духових інструментів. З 3-х років дитині можна купувати ударні інструменти — бубни, барабани. З 5-ти років духові інструменти — дудочки, свистульки, губні гармошки, флейти. З 7-ми років клавішні іграшки — піаніно, баян, синтезатор. Струнні інструменти більше підходять вже для підлітків, так як вимагають певних навичок і розвинену  моторику пальців.
    •Говорящі іграшки — іграшка, яка співає пісні, знає вірші, маленькі розповіді.Це хороший спосіб підготувати дитину до школи.


    •М’які іграшки з кнопками – іграшки для дітей дошкільного віку у вигляді ляльки або тварини, які чудово підходять для проведення рольових ігор.
    •Музичні книжки — книжки з вбудованим динаміком, що видають різні мелодії або звукові інтонації. Дають змогу повністю зануритися в читання, так як інтерес і увага дитини будуть весь час утримуватися музичним супроводом.
    •Музичні килимки — різновид музичних іграшок. Бувають для новонароджених( малюк може лежати і натискати на різні предмети, що видають звуки) і танцювальні( з кольоровими зонами, які мають свій звук або мелодію, але такі килимки підходять для дітей, які вже можуть впевнено ходити і виконувати рухи).
         Купуючи музичні іграшки бажано брати з собою малюка. Адже купуємо ми її не для себе, а для дитини. Нехай він сам натисне на клавіші або подує в дудочку, щоб визначитися з вибором.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.