• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чи можна дітям їсти цукерки

    Опубликовано: 2023-06-10 10:12:38

    Спробуйте на смак дитячі суміші та консерви, адаптовані для немовлят. Вони не солодкі, більш того, на думку дорослих, не завжди приємні на смак. Саме таке дитяче харчування найбільш корисне для стрімко зростаючого юного організму.

    До трьох років великий ризик, що одного разу спробувавши цукровмісних продуктів, дитина відмовлятиметься  від більш корисної, але менш смачної їжі. Тому в родині, де чекають немовля, повинно бути заздалегідь встановлене правило: солодощі дитині до трьох років не давати.

    Численні експерименти показали, що у немовляти після вживання солодощів на основі рафінованого цукру в головному мозку виробляються речовини, схожі на наркотичні.

    Існує, правда, точка зору, що цукор сприяє розвитку інтелектуально-розумових функцій головного мозку, але це спірна думка. Мозку реально потрібні вуглеводи, але не рафінований цукор. Доведено також, що інтелектуальний розвиток вище у дітей, які отримують вуглеводи з овочів і фруктів, а не з солодощів.

    Друга після головного мозку «мішень» для потенційно шкідливого впливу цукру — зуби. Цукровмісні продукти сприяють руйнуванню зубної емалі, запускаючи на її поверхні цілий ряд агресивних хімічних реакцій. Також вони створюють сприятливе середовище, придатне для швидкого росту і розмноження мікроорганізмів, що прискорюють прояви карієсу.

    У 4-6 місяців дитині перед годуванням грудью дають з’їсти краплю овочевого пюре (картопляного або кабачкової). Потім, поступово, обсяг його доводять до чайної ложки. Це постачає в організм вуглеводи, забезпечує поступове вироблення в організмі, що росте потрібних ферментів. Якщо малюкові вистачає материнського молока, то це найкращий варіант.

    На жаль, в даний час непоодинокі випадки, коли у молодої мами мало молока, в зв’язку з чим доводиться вводити прикорм. Питання харчування слід вчасно вирішувати з дільничним педіатром, з’ясовуючи всі нюанси. Кожен день здорового харчування дитини першого року життя — запорука його здоров’я в найближчому і віддаленому майбутньому. Після овочевих пюре поступово вводять в якості прикорму каші: рисову, гречану.

    Потім (з 8 місяця життя) в раціон додають м’ясний відварений фарш, сир, супи-пюре, кефір, з 9 місяці — рибу.

    Цукерки¸ шоколадні батончики, карамель, льодяники, солодкі газовані напої, фабричні печиво та інша здобна випічка за визначенням пошкоджують зубну емаль. Фруктові соки також можуть створювати умови, що сприяють її руйнуванню. Крім того, вони можуть викликати алергію і порушення з боку шлунково-кишкового тракту.

    Чим можуть ласувати від 3-х років

    Перш за все, це мармелад, зроблений вдома з заморожених ягід і фруктів, без додавання цукру. Як загусник використовують харчові желатин і агар-агар. Процес приготування нескладний, зате цей продукт незмірно якісніше того, що продається в магазинах для масового споживача.

    Дуже смачна домашня яблучна пастила без цукру, але її доводиться готувати з великими витратами часу. З яєчних білків, молока і желатину на основі солодкого соку можна зробити смачний зефір. Нехай в раціоні дитини буде більше їжі, приготовленої з бездоганних продуктів.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.