• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нова мегаінвестиція Саудівської Аравії в спорт: гольф-ліга LIV Golf об'єднається з PGA Tour

    Опубликовано: 2023-06-12 14:00:23

    Головна професійна ліга гольфу PGA Tour оголосила про партнерство з конкурентним клубом LIV Golf, який належить Саудівській Аравії. На сайті PGA Tour стверджується, що така співпраця "об'єднає гру в гольф".

    Сторони підписали угоду, яке передбачає створення нової організації на базі пов'язаних із гольфом бізнес-активів та прав саудівського суверенного фонду PIF (включно з LIV Golf), а також PGA Tour та DP World Tour (провідна європейська гольф-ліга).

    Гендиректор LIV Golf і колишній професійний гольфіст Грег Норман з Австралії заявив, що об'єднання турнірів, що конкурують, – "чудовий день у світовому гольфі – як для гравців, так і для вболівальників".

    Комісар PGA Tour Джей Монахан також сказав, що "гольф став кращим після того, що сталося сьогодні".

    ДОВІДКА. Саудівський фонд PIF запустив лігу LIV Golf в червні 2022 року. Спочатку вона була максимально ворожою до PGA Tour. LIV Golf запропонувала гравцям більші гроші за меншу кількість турнірів, і за короткий час їй вдалося перекупити у PGA кілька десятків провідних гольфістів.

    Але на відміну від спортивних функціонерів, багато американських оглядачів та причетних до гольфу людей прямо висловлюють своє незадоволення угодою.

    "Це Саудівська Аравія купує PGA Tour", – заявив популярний спортивний коментатор Річ Ейзен.

    "Очевидне лицемірство. PGA Tour бере саудівські гроші після двох років боротьби з ними", – написав у Twitter спортивний журналіст Пет Велтер.

    Правозахисна організація Amnesty International назвала партнерство PGA Tour і LIV Golf "спортсвошингом у найкращому вигляді". Вона вважає, що інвестиціями у професійний спорт Саудівська Аравія намагається відмити свій імідж на Заході.

    З 2021 року Саудівська Аравія проводить Гран-прі Формули-1, а протягом останнього часу почала скуповувати зірок професійного футболу рівня Кріштіану Роналду та Каріма Бензема.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.