• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 4 правила успішного раннього розвитку дитини

    Опубликовано: 2023-06-05 15:28:42

    Малюкові вже виповнився рік, і настала пора подумати, як організувати розвиваючі заняття. Іноді мами губляться: з чого почати?

    Яку методику раннього розвитку дитини ви б не вибрали, результат буде, тільки якщо ви правильно підійдете до проведення самого заняття.

    Розвиваючі заняття найкраще проводити вранці, після того як малюк виспався і поснідав. Це дуже вдалий час для засвоєння нового матеріалу. Звичайно ж, малюк повинен бути здоровий, веселий і налаштований сприймати все нове.

    ГОТУЄМОСЬ

    Малюки за своєю природою консерватори, їм комфортніше і спокійніше, коли вони точно знають, що за чим піде. Тому заняття треба проводити регулярно, а не від випадку до випадку. Наприклад, вашим першим традиційним ритуалом, що передують заняття, може стати читання книжки, спокійна гра або що-небудь інше. Вибирати вам.

    РОЗМИНАЄМОСЬ

    По-друге, спробуйте кожен урок починати з пальчикової гімнастики. Вона розвиває дрібну моторику, таким чином, ви стимулюєте мовленнєвий розвиток дитини. Ви без зусиль знайдете потішки і пальчикові ігри, залишиться лише вибрати з їх безлічі кілька таких, які підійдуть саме вашій дитині.

    РОЗВИВАЄМОСЯ

    Саме заняття повинне включати вправи, спрямовані на всебічний розвиток вашого малюка: його слуху, зору, тактильних відчуттів, творчих здібностей. Не можна упустити і розвиток логічного мислення, вивчення навколишнього світу.

    ЗАКРІПЛЮЄМО РЕЗУЛЬТАТИ

    В кінці будь-якого розвиваючого заняття обов’язково потрібно повторити пройдений матеріал: ще раз прочитайте потішку, задайте малюку навідні запитання про те, що він сьогодні дізнався.

    Заняття не повинно стомлювати малюка, в ідеалі нехай воно буде нетривалим і закінчиться до того моменту, коли малюк втратить до нього інтерес.

    roditeli.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.