• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські діти отримають компенсацію за жахи війни: Кабмін зробив крок

    Опубликовано: 2023-06-05 18:00:34

    Кабінет міністрів України спростив для тимчасово переміщених неповнолітніх українців процедуру отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

    Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, зазначивши при цьому, що на сьогодні росія вчинила понад 4200 кримінальних злочинів проти дітей після початку повномасштабної війни в Україні.

    «Цей статус після нашої перемоги дозволить дитині претендувати на компенсацію від держави-агресора… На сьогодні відомо про майже 500 загиблих українських дітей, близько тисячі - поранених, майже 400 вважаються зниклими, тисячі - депортовані до росії або на тимчасово окуповані території. Точну кількість постраждалих наразі встановити, на жаль, неможливо», — сказав голова уряду.

    За даними ЮНІСЕФ, з початку повномасштабної війни росії в Україні загинули щонайменше понад 500 дітей.

    Найбільше постраждало дітей у Донецькій, Харківській, Київській, Херсонській, Запорізькій, Миколаївській, Чернігівській, Луганській та Дніпропетровській областях. Наприкінці березня в Україні було ухвалено рішення про примусову евакуацію дітей з прифронтових міст для гарантування їхньої безпеки. У разі відмови батьків чи опікунів, їх будуть позбавляти відповідних прав.

    В Україні запустять Центр реабілітації для дітей, які постраждали через війну. Реалізація проекту дозволить пацієнтам проходити ефективну реабілітацію у комфортних умовах, використовуючи сучасні доказові методи.

    Інф. finance.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.