• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський назвав умови, за яких посередництво Китаю може бути корисним

    Опубликовано: 2023-05-31 17:00:03

    Президент України Володимир Зеленський заявив, що Китай може бути корисним у досягненні миру між Україною та росією, якщо він займе чітку та тверду позицію щодо виведення російських військ з усієї території України. Про це він сказав в інтерв’ю Chosun Ilbo, передає УНН.

    Цитата

    «Це правда, що Китай прямо не підтримує позицію України. Щодо власної мирної ініціативи Китаю, ми чітко дали зрозуміти, що «ми цінуємо будь-які зусилля інших країн щодо миру, але наша власна формула миру, наша ініціатива є фундаментальною». Тому що ця війна почалася в Україні і триває тут. Якщо і тільки якщо Китай займе чітку і тверду позицію, що «російські війська повинні вийти з усіх територій в Україні», я думаю, тоді це може бути корисним для нас», - сказав Зеленський.

    Доповнення

    Речниця Міністерства закордонних справ Китаю Мао Нін заперечила інформацію The Wall Street Journal про те, що спеціальний представник Пекіну з питань Євразії Лі Хуей під час турне Європою закликав до негайного припинення вогню, залишивши росії частину тимчасово окупованих територій України.

    Анна Мурашко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.