• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Євросоюз продовжив безмитний режим для України до середини 2024 року

    Опубликовано: 2023-05-26 14:00:11

    Рада Європейського Союзу вирішила продовжити на рік, до середини 2024 року, безмитний режим для експорту з України. Про це повідомляється на сайті Ради.

    Рішення призупиняє:
    – усі тарифи згідно з Розділом IV Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, які ще не були лібералізовані. Це стосується, зокрема: фруктів і овочів, що підлягають системі вхідних цін, а також сільськогосподарської продукції, що підлягає тарифним квотам;
    – антидемпінгові мита;
    – застосування загальних правил імпорту щодо імпорту походженням з України.

    "Неспровокована та невиправдана загарбницька війна Росії проти України мала руйнівний вплив на економіку країни. Оновлені автономні торговельні заходи однозначно підтримають Україну й одночасно дозволять ЄС за потреби захистити внутрішній ринок від значного збільшення імпорту деяких сільськогосподарських продуктів", – заявив Юган Форсселл, міністр торгівлі Швеції, яка зараз головує в Євросоюзі.

    Коментар міністра пов'язаний із рішенням Єврокомісії запровадити часткове ембарго на імпорт українського зерна до п'яти сусідніх з Україною країн ЄС. Захисні заходи були запроваджені до 5 червня, але можуть бути продовжені.

    За інформацією Європейської Бізнес Асоціації, скасування імпортних мит Євросоюзом торік стало одним із трьох найбільш значущих чинників позитивного впливу на український інвестклімат у воєнному 2022 році.

    Україна є 15-м найбільшим торговим партнером ЄС, на неї припадає близько 1,2% від загального обсягу торгівлі ЄС.

    Євросоюз для України – найбільший торговий партнер.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.