• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нафтогаз запустив одну з найпотужніших свердловин за останні роки

    Опубликовано: 2023-05-25 09:00:50

    В Україні ввели в експлуатацію одну з найпотужніших свердловин, що запустило Укргазвидобування за останні роки. Зараз вона дає 580 000 кубометрів газу на добу, повідомив голова Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

    Свердловина глибиною 5,8 км відкрила перспективи раніше нерозвіданого блоку на одному з родовищ на сході країни. За словами Чернишова, перспективні ресурси газу цього блоку оцінюються в понад 6 млрд куб. м.

    Нині відбувається підготовка до буріння ще двох нових свердловин – пошукової та розвідувальної.

    "Родовище має значні перспективи та разом з тим складну геологічну будову, яка сильно ускладнена глибинними розломами і має блоковий характер. Виявлені газові поклади перебувають в умовах високотемпературного розрізу з аномально високими пластовими тисками", – пояснив Чернишов.

    Розробка покладів цього родовища на значних глибинах стала можливою завдяки проведенню сучасних 3D сейсмічних досліджень.

    Віра Касіян

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.