• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський про F-16: не можу зараз сказати, скільки вийде отримати літаків

    Опубликовано: 2023-05-23 11:20:51

    Україна робитиме все, щоб прискорити процес отримання західних винищувачів, зокрема F-16, від партнерів. Проте поки не можна сказати коли і скільки літаків отримає Київ.

    Про це заявив президент Володимир Зеленський на брифінгу в Японії.

    "Ми дійсно довго і потужно працювали з партнерами, щоб отримати бажаний результат... Сьогодні відкрита для нас місія тренування. Це перший крок. Далі є відповідна кількість місяців для навчання наших пілотів. Ми будемо працювати, щоб ці люди були максимально досвідчені, щоб скоротити процес навчання", - зазначив він.

    За його словами, поки не можна точно сказати, коли і скільки Україна отримає західних літаків.

    "Я не можу зараз сказати, скільки в нас вийде отримати літаків. Не можу сказати, коли це буде. Але ми прискорюватимемо цей процес, тому що для нас це важливо щодня, тому що ми втрачаємо людей", - додав він.

    Нагадаємо, разом з союзниками США мають намір створити коаліцію для передачі Україні винищувачів F-16. Вирішено, що літаки "не обов’язково будуть надходити безпосередньо зі США".

    Інформація про передачу Україні F-16 з'явилася відразу після заяви Байдена, що Вашингтон підтримує спільні зусилля з союзниками та партнерами щодо навчання українських пілотів на літаках F-16.

    Хоча спочатку він був категорично проти передачі Україні винищувачів, згодом заявляв, що не вірить, що ПС ЗСУ потрібні F-16. Загалом це рішення залежить саме від Сполучених Штатів.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.