• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський просить Японію та Корею надіслати летальне озброєння

    Опубликовано: 2023-05-23 09:40:29

    Президент України Володимир Зеленський хотів би щоб Японія та Південна Корея змогли надати летальну зброю, яка допоможе захищати країну від російської агресії.

    В Україні чудово розуміють, що у цих країн є свої законодавчі та конституційні труднощі, проте Сеул вже говорив про готовність надати Україні зброю, пише CNN.

    У своїй заяві Зеленський наголосив на важливості дипломатичного тиску на Росію та використанні різних форматів для мирного врегулювання війни в Україні. Він підкреслив, що в цьому контексті найважливішою є повага до Статуту ООН та принципів міжнародного права.

    "Росія не має жодних шансів на будь-які дипломатичні шляхи, поки її війська знаходяться на нашій території, порушуючи нашу територіальну цілісність і суверенітет", — сказав він на прес-конференції на саміті G7 в Японії.

    Японія та Південна Корея є одними із країн, які не постачають озброєння до України, обмежившись передачею засобів індивідуального захисту та гуманітарної допомоги. Основною причиною цього є не скільки внутрішні політичні аспекти, скільки законодавство, яке обмежує експорт озброєння до інших країн.

    Не так давно в Японії заявили, що країна прийме поранених українських військових для лікування в Токіо вже наступного місяця.

    Проте, японська влала хвилюється, що якщо після лікування воїнів їх відправлять назад на передову, це може сприйматися як надання боєздатності іншій країні.

    В свою чергу, Корея передала для українських медзакладів 10 автівок екстреної медичної допомоги та надасть Україні $130 мільйонів фінансової допомоги.

    Тетяна Гойденко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.