• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄБРР просить про докапіталізацію на 3-5 мільярдів євро для підтримки України

    Опубликовано: 2023-05-22 09:00:05

    Рада керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) визнала необхідність додаткової підтримки акціонерів для роботи банку в Україні, яка активізувалася після російського вторгнення у лютому 2022 року, та оцінює її у 3−5 млрд євро. Про це повідомили в банку за підсумками щорічного засідання, яке відбулося у Самарканді (Узбекистан), передає Інтерфакс-Україна.

    «Пропозиція від Ради директорів щодо обсягу підтримки ЄБРР для України та потенційного збільшення сплаченого капіталу буде передана Раді керуючих для ухвалення остаточного рішення до кінця 2023 року», — йдеться у повідомленні.

    Зазначається, що Рада керуючих вважає сплачений капітал найбільш дієвим, ефективним та справедливо розподіленим інструментом для надання подальшої підтримки.

    «Збільшення капіталу на 3−5 млрд євро дозволить здійснювати інвестиції такого характеру та масштабу без необхідності систематичного розподілу ризиків донорів у 2024 році», — наголосили в ЄБРР.

    За словами президентки ЄБРР Оділь Рено-Бассо, таке рішення відображає зобов'язання акціонерів банку підтримувати Україну, а також їхню довіру до банку у виконанні цієї ролі підтримки в Україні як під час війни, так і наступної післявоєнної реконструкції.

    У разі схвалення збільшення капіталу стане третім випадком, коли акціонери банку погодяться збільшити його капітальну базу.

    Акціонерами ЄБРР є 71 країна, а також ЄС та Європейський інвестбанк.

    Інф. minfin.com.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.