• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міноборони: Україна хоче отримати 40-50 винищувачів F-16 від західних партнерів

    Опубликовано: 2023-05-17 13:40:11

    Радник міністра оборони Юрій Сак заявив, що Україна хоче отримати від 40 до 50 винищувачів F-16 від західних партнерів. Наразі "немає чим відповісти" на літаки окупантів з керованими авіабомбами, сказав він в інтерв'ю Politico.

    Зазначається, що Україна хоче загалом від 40 до 50 винищувачів F-16 для формування "трьох-чотирьох" ескадрилій для захисту неба.

    Радник міністра зауважив, що потреба в сучасних реактивних літаках стала гострішою для України після того, як окупанти почали широко використовувати керовані планерувальні бомби, які застосовують для ураження цілей на великих відстанях.

    Сак зазначив, що наразі в України "немає чим зупинити" російські літаки, які несуть на борту керовані авіабомби.

    "Всі розуміють, що тема назріла для обговорення. Ніхто не казав, що це неможливо. Якщо порівняти це з тримісячною давністю, коли ми ще боролися з отриманням танків, сьогодні всі говорять про реактивну коаліцію — це дуже багатообіцяючий знак. Ми розуміємо, що наша ППО не буде повною без винищувачів F-16", — сказав радник міністра.

    Артем Джеріпа

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.