• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ігнат про збиті екіпажі РФ у Брянській області: Це були ті льотчики, що бомбили Сирію

    Опубликовано: 2023-05-16 16:30:09

    Російські пілоти повітряних бойових машин, що впали 13 травня в Брянській області, "були одними з кращих" в армії країни-агресора, і саме вони вбивали людей у сирійській кампанії РФ. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

    Полковник підтвердив, що 13 травня 2023 року впали два військових літаки та три гелікоптери.

    "Третій гелікоптер зник теж за незрозумілих причин. Це не дуже визнається в РФ, щоб ще чорнішим той день не став для самих росіян", – сказав Ігнат.

    Речник ПС зазначив, що наразі російська пропаганда розглядає різні варіанти: від партизанів, до українських винищувачів і роботи власної протиповітряної оборони.

    "Там істерика. Ми за ними спостерігаємо і це нас дуже тішить. Було 2 літаки й 3 вертольоти. Третій гелікоптер таки упав, може сам, а може хтось допоміг", – поінформував полковник.

    Як зазначив Ігнат, вже можна говорити про те, що "збиті екіпажі, яких направили вбивати українців, були ті самі, що вбивали людей у Сирії".

    "При чому вони були одними з найкращих. Дехто з них вже не буде літати, дехто в полоні, дехто вибув зі строю назавжди", – підкреслив речник Повітряних сил.

    Також полковник додав, що РФ щороку може випускати 100–150 пілотів, але уточнив, що їхня якість буде "значно гіршою".

    У Telegram-каналі OSINT Georgia оприлюднили некролог одного з російських льотчиків, на ім'я Савченка Максима Васильовича, пілота гелікоптера Мі-8. Він був уродженцем Краснодара та числився у складі 15 бригади армійської авіації 6 армії військово повітряних сил / ППО на аеродромі міста Острів Псковської області РФ борттехніком-інструктором.

    Олег Васьків

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.