• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «В танковій коаліції має бути український танк». Міноборони замовить Оплоти

    Опубликовано: 2023-05-15 15:30:34

    Міністерство оборони вирішило замовити в Укроборонпрому танки БМ "Оплот". Про це повідомив міністр Олексій Резніков під час візиту до Харківської області, де він провів тестування цього танку.

    "В танковій коаліції у перших рядах повинен бути саме український танк, як-от БМ "Оплот". Я люблю кухню і музику різних народів світу, але в промисловості я залишаюся промисловим українопротекціоністом. Саме тому ухвалено рішення, що МОУ замовить у Укроборонпрому для українського війська Оплоти", – цитує Резнікова пресслужба Міністерства оборони.

    Кількість танків, які повинен буде виготовити Укроборонпром, і терміни їх передання до війська міністр не назвав.

    БМ "Оплот" – сучасний український основний бойовий танк, розроблений Харківським конструкторським бюро машинобудування. Є корінною модернізацією танка Т-84У "Оплот" і новітнім представником серії танків Т-84.

    У базовій версії танка використовувалися деталі російського виробництва, тому була запущена програма "Бастіон" з імпортозаміщення російського комплектовання. Передбачалося, що нова версія танка без деталей із РФ з'явиться у 2022-2023 роках.

    Гендиректор заводу ім. Малишева Василь Крилас у 2021 році казав, що після цього танк можна буде закуповувати для ЗСУ.

    Танк БМ "Оплот" прийняли на озброєння Збройних Сил України в травні 2009 року.

    Андрій Водяний

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.