• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський про допомогу для військових: травень та червень мають стати плідними у постачанні зброї

    Опубликовано: 2023-05-09 09:40:21

    Президент Володимир Зеленський заявив, що травень та червень мають стати плідними у постачанні зброї для українських військових і анонсував нові кроки щодо допомоги Україні.

    Про це він заявив у вечірньому відеозверненні.

    "Цими днями ми активно готуємося до нових заходів у травні та червні. Маємо зробити цей час не менш плідним як у постачанні зброї для наших воїнів, так і в рішеннях для України, у переговорах із нашими партнерами", - зазначив Зеленський.

    За його словами, триває підготовка санкційних рішень проти Росії, очікуються міжнародні зустрічі різного рівня у Києві щодо цього питання.

    Також з партнерами ведуться переговори щодо зброї.

    "Дуже детально опрацьовуємо з нашими партнерами нові кроки в допомозі Україні, очікуємо їх найближчим часом – саме те, що потрібно для нашої сили на передовій, для захисту нашого неба, для правосуддя проти терористів і для швидшого відновлення миру для всієї української землі. Про ті рішення, про які можна буде говорити публічно, обовʼязково повідомлю", - сказав президент.

    Нагадаємо, президент Володимир Зеленський раніше заявляв, що впевнений, що літаки від союзників поступлять в Україну після успішного контрнаступу.

    Питання щодо західних винищувачів для України обговорюється вже протягом кількох місяців. Міністр оборони України Олексій Резніков розповідав, що партнери затягують із передачею ЗСУ сучасної авіації, зокрема F-16, адже ці системи складні й потребують обслуговування і великих фінансових витрат.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.