• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Армія дронів»: в Україні підготували 10 тисяч операторів безпілотників

    Опубликовано: 2023-05-08 09:40:44

    Генеральний штаб Збройних сил України, Міністерство цифрової трансформації та UNITED24 завершили перший етап проєкту "Армія дронів" — підготували 10 тисяч пілотів БПЛА.

    Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону, передає "Українська правда".

    Він зауважив, що проєкт "Армія дронів" має дві цілі. По-перше, планують запустити 60 ударних рот безпілотників. Друга мета — трансформація доктрини застосування БПЛА, додав віцепрем'єр.

    "Нещодавно ми закінчили першу частину проєкту навчання пілотів БПЛА, 10 тисяч пілотів навчили за цей час. Тобто "Армія дронів" – це про комплексний розвиток сфери БПЛА як з точки зору виробництва, так і з точки зору їх застосування", — розповів Федоров.

    У січні на засіданні Ставки головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що у Збройних силах України формуються перші у світі ударні роти безпілотних літальних апаратів. У березні повідомлялося, що їхня кількість зросла до трьох.

    Проект "Армія дронів" було запущено Генштабом ЗСУ, Мінцифри та фандрейзинговою платформою United24 з липня 2022 року.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.