• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Київ приховує від союзників деталі контрнаступу через злив даних у квітні – Politico

    Опубликовано: 2023-05-04 17:00:04

    Аби не допустити витоку конфіденційної інформації, яка може нашкодити наступальній операції, Україна приховує від союзників деталі майбутнього контрнаступу. Про це повідомляє Politico з посиланням на європейських чиновників, які підтримують зв'язок з вищим військовим керівництвом України.

    За словами співрозмовників видання, через квітневий злив секретних документів з Пентагону, в яких йшлося зокрема про підготовку ЗСУ до весняного контрнаступу, Київ тепер утримується від надання будь-якої інформації про контрнаступ.

    Джерела кажуть, що українські колеги не діляться з ними інформацією про терміни, а також про те, де і скільки військ планується перекинути на позиції для проведення контрнаступу.

    Україна, ймовірно, продовжує ділитися якимись "базовими розвідданими" з західними союзниками, які протягом року надавали їй військову допомогу, проте прагне запобігти широкому розповсюдженню деталей, пов'язаних з плануванням бойових дій, повідомляє видання.

    Неназваний український депутат, на слова якого посилається Politico, заявив, що високопосадовці у Києві приховують деталі контрнаступу навіть від інших українських політиків.

    За його словами, в Україні є "лише кілька людей, які знають про цей план".

    Водночас представник Пентагону в коментарі журналістам заявив, що начебто не побачив жодних змін у поведінці України.

    Він сказав, що Україна так само обмінюється інформацією з США, і не бачить ознак того, що Київ щось приховує.

    Речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі, коментуючи скритність України, заявив, що вона не зобов'язана повідомляти про щось Заходу заздалегідь.

    "Американські та українські чиновники підтримують контакт щодня, тому Вашингтон часто може багато про що здогадуватися. США продовжують постачати Україні розвіддані в режимі реального часу. Ми зосереджені не на тому, чи сповістять нас заздалегідь. Ми зосереджені на тому, щоб вони мали все необхідне до моменту, коли будуть готові до дій", – сказав Кірбі.

    Мілана Головань

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.